Πρακτικές Συμβουλές για τον Καθαρισμό και τη Συντήρηση των Κουφωμάτων

Όταν πρόκειται για τον καθαρισμό και τη συντήρηση των κουφωμάτων και των τζαμιών μας, υπάρχουν μερικά χρήσιμα ”tips” που μπορούν να διευκολύνουν τη διαδικασία και να εξασφαλίσουν την αποτελεσματικότητα.
Κανένα κούφωμα δε πρόκειται να έχει αντοχή στο χρόνο εάν δεν υπάρξει έστω η στοιχειώδης συντήρηση.
Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές πρακτικές συμβουλές που μπορούν να εφαρμοστούν με ευκολία στο σπίτι:

Εύκολος καθαρισμός των κουφωμάτων: Όπως αναφέραμε, για να διατηρήσουμε τα κουφώματα μας σε άριστη κατάσταση, είναι σημαντικό να τα καθαρίζουμε τακτικά. Μια καλή πρακτική είναι να χρησιμοποιούμε μια ηλεκτρική σκούπα και ειδικά εξαρτήματα για τα κατωκάσια των κουφωμάτων. Αν δεν έχουμε ειδικά εξαρτήματα, μπορούμε να προσαρμόσουμε ένα σκληρό κομμάτι από χαρτί κουζίνας στο
μπροστινό μέρος της σκούπας. Αυτό θα μας βοηθήσει να φτάσουμε σε δύσκολα σημεία και να αφαιρέσουμε τη σκόνη και τα υπολείμματα.

Αποφυγή χρήσης σκληρών σφουγγαριών/συρμάτων: Είναι σημαντικό να αποφεύγουμε την χρήση σκληρών σφουγγαριών ή συρμάτων κατά των καθαρισμό των τζαμιών ή των κουφωμάτων καθώς εγκυμονεί ο κίνδυνος να προκαλέσουμε γρατζουνιές και φθορές στις επιφάνειες. Μπορούμε να χρησιμοποιούμε απλό χαρτί/ύφασμα ή μαλακό σφουγγάρι.

Προσοχή στις καιρικές συνθήκες: Δεν πρέπει ποτέ να πλένουμε τα κουφώματα μας κατά τις ώρες μεγάλης ηλιακής ακτινοβολίας, καθώς υπάρχει κίνδυνος να στεγνώσουν πριν προλάβουμε να τα σκουπίσουμε, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν κηλίδες και στίγματα.

Προσοχή στα χημικά καθαριστικά: Αποφύγετε τη χρήση ισχυρών χημικών καθαριστικών που μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στα κουφώματα. Εάν απαιτείται η χρήση διαλύτη, προτιμήστε όσο το δυνατόν πιο ήπια επιλογή.

Με αυτές τις απλές αλλά αποτελεσματικές πρακτικές συμβουλές, μπορούμε να διατηρήσουμε τα κουφώματα και τα τζάμια του σπιτιού μας σε άριστη κατάσταση, προστατεύοντας το σπίτι μας και διατηρώντας την αισθητική του. Για περισσότερες πληροφορίες και περαιτέρω οδηγίες καθαρισμού και συντήρησης μπορείτε πάντα να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό.